Варна 24°
fallback
България
14:38 | 2 април 2015
Обновен: 13:35 | 20 септември 2024

Проф. Стив Ханке ще дискутира с БГ експерти необходимостта от финансово образование

Конференцията е на 11 май в София

По материала работи: Златина Добрева

Световноизвестният финансист проф. Стив Ханке идва в България за участие в конференцията "Образование и бизнес", а модератор ще бъде Нейра Чехич, журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон. Форумът се организира от Медийна група "България он ер", Bloomberg TV и Медийна група "Инвестор.БГ" АД. "Образование и бизнес - Финансовото образование за устойчива икономика" е темата на конференцията, която ще се проведе на 11 май от 9 ч. в София хотел Балкан. Представители на държавните институции, на неправителствени организации, на бизнеса, преподаватели от висшите и средните училища ще дискутират необходимостта от финансово образование и вярната посока за устойчива икономика.

Стив Ханке е професор по приложна икономика и директор на Института за приложна икономика, глобално здравеопазване и изследване на бизнес предприятията в университета Джон Хопкинс в Балтимор. Той е старши научен сътрудник и директор на проекта "Проблемни валути" към Cato Institute във Вашингтон; старши съветник в международния монетарен изследователски институт на университета Ренмин в Пекин; специален съветник на Центъра за финансова стабилност в Ню Йорк; редактор на Globe Asia Magazine. Проф. Ханке е и член на съвета Харта на Дружеството на Икономическо измерване и финансовия консултативен съвет на Обединените арабски емирства.

Конференцията се организира за втора поредна година като част от мащабното сътрудничество между световния медиeн гигант Bloomberg TV и националната телевизия "България он ер". Генерален партньор е Варненският свободен университет „Черноризец Храбър”, а официална банка Уникредит Булбанк. Събитието се провежда с подкрепата на Икономическия университет във Варна и Провидент Файненшъл България. Институционални партньори на конференцията са: Български форум на бизнес лидерите, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Италианска търговска камара в България, Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Българско дружество за връзки с обществеността, JobTiger, Junior Achievement, AIESEC, Akademika.bg и сп. "Мениджър". Повече информация ще намерите на www.edu-business.info.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback