IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
09:55 | 26 февруари 2015
Обновен: 09:42 | 7 септември 2024

АБВ за Първанов: Хора с разум сме

Ние сме за стабилно управление на държавата, отбеляза Кирил Цочев

По материала работи: Юлиян Атанасов
АБВ за Първанов: Хора с разум сме

Депутатите на Георги Първанов обявиха, че не са предатели, а хора с разум. Така те коментираха с половин уста решението на лидера си да подаде оставка заради гласуването им в подкрепа на тегленето на дълга от 16 млрд. лв., пише dnes.bg. Народните представители от АБВ отказаха да застанат пред медиите, за да говорят за оттеглянето на лидера си.
"Ние не сме предатели. Ние сме хора с разум“, каза, вървейки зам.-шефът на групата на АБВ Кирил Цочев в отговор на въпроса дали депутатите са предали Първанов.
"Ние сме за стабилно управление на държавата“, каза още Цочев. На въпроса дали Първанов не е за стабилно управление, депутатът отвърна: „Вероятно“.
Той не отговори дали са уведомили лидера си как ще гласуват за дълга в пленарна зала, нито дали ще подкрепят искането на Първанов да се оттегли.
Георги Първанов на два пъти обяви, че АБВ няма да подкрепи искането на ГЕРБ за теглене на дълга от 16 милиарда лева. Той дори беше категоричен, че няма да има и промяна на това решение.
Минути преди гласуването в пленарна зала вчера обаче шефът на групата на АБВ Борислав Борисов обяви, че партията ще даде вота си за дълга, защото получила обещание от финансовия министър, че размерът на дълга ще бъде намален, както иска формацията.

 

Коментари

Новини Варна