IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
20:51 | 25 февруари 2015
Обновен: 09:38 | 7 септември 2024

Росен Плевнелиев „осветли” заседание на МС тази вечер

Министрите на нощна среща с премиера Борисов

По материала работи: Лиляна Трънкова
Президентът се отчете  за две години управление

След един бурен днес в парламента, министър-председателят реши да си направи отложеното правителството заседание точно тази вечер. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който връчи наградите „Инвеститор в обществото” на 12-тото издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Плевнелиев съобщи това с оглед на факта, че на тазвечершната церемония награди трябваше да връчат трима вицепремиери.

„За 12 поредна година конкурсът ще отличи подкрепата, която компаниите в България оказват на най-различни социални каузи. Не правите разлика между големи и малки, а тези със сърце, които са готови да дадат. Тези, които знаят, че преди да вземеш първо трябва да дадеш”, каза президентът. Той благодари на бизнеса за това, което прави за природата, за тези, които имат нужда от помощ.

„Гордеем се, че България е част от ЕС - най-голямата икономика на планетата, но още повече се гордеем, че ЕС е двигател на корпоративната социална отговорност в глобален проект. Отговорното поведение на бизнеса е знак, че най-добрите световни практики не са изключение за България, а са част от ежедневието на бизнес лидерите у нас”, коментира държавният глава.

Той посочи, че България е приела стратегията си за корпоративна социална отговорност за 2009-2013 г. и тя трябва да намери адекватното си продължение. /БГНЕС

Коментари

Новини Варна