IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
18:59 | 24 февруари 2015
Обновен: 12:53 | 30 август 2024

Даниела Дариткова е готова да оглави здравната комисия

Това ще стане, ако депутатите от ГЕРБ й гласуват доверие

По материала работи: Юлиян Атанасов
Даниела Дариткова е готова да оглави здравната комисия

Даниела Дариткова от ГЕРБ е готова да оглави здравната комисия, ако колегите й гласуват доверие, коментира тя на влизане в сградата на НС, цитирана от БТА. Постът се оваканти, след като по-рано днес ген. Стоян Тонев подаде оставка като депутат заради скандали със загуби на ВМА, на която той беше дълги години директор, пише dnes.bg. Аз приключих мандата като председател на комисията в 41-то НС, така че, мисля, че познавам спецификата на работа и ако колегите ми гласуват доверие, ще трябва да се заема с тази дейност, посочи тя.
Дариткова коментира, че ген. Стоян Тонев сам е взел решението да подаде оставка. Тя посочи, че не е чула официално изпълнителната комисия на ГЕРБ да е свалила политическото си доверие от него. Това бил медиен коментар.
Всеки има право да защити името и честта си и смятам, че това е една достойна постъпка, коментира Дариткова.
Тя не знае дали ще й бъде предложено да оглави комисията и ще разбере по-късно на заседанието на групата на ГЕРБ.
Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова очаква този въпрос да бъде обсъден на заседанието на ПГ на ГЕРБ, тя обаче не отговори дали е готова да оглави здравната комисия.
Атанасова определи оставката на Тонев като личен избор, а него като професионалист. Ситуацията във ВМА трябва да се изясни, смята Атанасова.

 

Коментари

Новини Варна