IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:08 | 23 февруари 2015
Обновен: 10:25 | 20 август 2024

Лазаров чака с нетърпение "Лясковец" да влезе в съда

Проверките не установили нарушения на действията на главния секретар

По материала работи: Лиляна Трънкова
Лазаров чака с нетърпение "Лясковец" да влезе в съда

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров очаква с нетърпение случаят „Лясковец” да влезе в съда. По думите му по този начин ще се разкрие обективната истина за случая и ще паднат всички инсинуации.

"За да имаме правова държава, да имаме действащи институции, оттук нататък трябва да оставим съдебната власт да си свърши работата съгласно тяхната функционална компетентност”, посочи Лазаров.

Грешна е информацията, че само служители на Областната дирекция на МВР във Велико Търново са наказани за случая, каза той и допълни, че има наказани служители и от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Лазаров обаче не конкретизира колкото точно са те.

Главният секретар обясни, че структурите, които извършват проверките в МВР, са две, и те са на пряко подчинение на политическото ръководство.

"Не е коректно аз да давам оценка или да изтъквам информация, която е от тяхната компетентност", обясни Лазаров, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че конкретно за случая „Лясковец” носи отговорност пред ръководството на МВР и припомни, че непосредствено след операцията е предложил на тогавашния министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев да си подаде оставката.

„Тогава г-н Йовчев заяви, че след приключване на проверката, ще вземе съответното решение. Вие знаете ли колко проверки се правеха оттогава в МВР и то основно по отношение на действията на главния секретар? И аз вече не знам, но знам със сигурност, че няма установени нарушения или грешки по отношение на действията на главния секретар”, заяви Лазаров.

 

Коментари

Новини Варна