IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:32 | 19 февруари 2015
Обновен: 21:13 | 6 септември 2024

Развяват 300-метрово знаме в Стара Загора

По материала работи: Златина Добрева
Развяват 300-метрово знаме в Стара Загора

300-метрово национално знаме ще поведе шествието на 3 март в Стара Загора, съобщават от Общината.
На националния празник в града се организира шествие под надслов „За свободата… Да развеем българското знаме!“, посветено на 137-годишнината от Освобождението от турско робство.
Шествието ще бъде водено от 300-метрово знаме, което ще измине маршрута от центъра на града до Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Колоната, водена от трибагреника и конницата на прабългарската школа "Багатур“, ще измине над 3 км до заветния хълм, където са се водили боевете за града през юли 1877 година.
Шествието ще тръгне от площада пред Общината веднага след официалната церемония по издигане на националния флаг в 10 ч. Близо 300 военнослужещи от Тунджанската бригада ще „пренесат“ българското знаме до мястото, където през лятото на 1877 г. Самарското знаме и българското опълчение получават бойното си кръщение, в ожесточена битка за Стара Загора.
От общината призоваха всички жители и гости на града да се включат в паметното шествие, пише dnes.bg. „Да отворим сърцата си и по-силни от всякога да прегърнем надеждата за нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България!“, се чете в призива на Общината.
От днес в града започва и раздаването на 500 флага по инициативата „Да развеем трибагреника“.

Коментари

Новини Варна