IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:16 | 17 февруари 2015
Обновен: 05:33 | 26 август 2024

Външно не знае за българи, които да се бият на страната на ИД

Министър Даниел Митов отчете 100-те си дни работа

По материала работи: Златина Добрева
Външно не знае за българи, които да се бият на страната на ИД

Нямаме данни до момента за българи, които да се бият на страната на "Ислямска държава", каза на пресконференция министърът на външните работи Даниел Митов.
Той заяви, че България подкрепя действията за противодействие на тероризма, и припомни, че се подготвя специално законодателство за криминализиране на участие на българските граждани на страната на "Ислямска държава", както и на мерки заедно с нашите партньори как да бъде ограничено движението на т.нар. чуждестранни бойци.
Митов представи днес основните акценти от дейността на Министерството на външните работи от началото на мандата му и приоритетите на правителството по отношение на външната политика.
Той отбеляза, че усилията са били насочени към потвърждаване на стратегическия избор на България по отношение на външнополитическата ориентация и поетите международни ангажименти и най-вече към утвърждаването на България като конструктивен и надежден партньор на ЕС и НАТО в контекста на силно променената ситуация по сигурността в региона.
В резултат на активна външна политика бяха осъществени три знакови визити в България в рамките на един месец, които са свидетелство за нарастващото значение на страната ни и своеобразна оценка за водения от правителството ни външнополитически курс - на държавния секретар на САЩ Джон Кери, на новоизбрания генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд, посочи Митов, цитиран от БТА и dnes.bg.

Коментари

Новини Варна