IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
14:43 | 14 февруари 2015
Обновен: 01:57 | 21 октомври 2024

„Ало" измамник едва не уби дядо

Старецът без малко да получи инфаркт

По материала работи: Златина Добрева
„Ало" измамник едва не уби дядо

80-годишен дядо от Благоевград едва не получил инфаркт, след като „ало" измамник опита да му вземе парите с брутална лъжа, от която възрастният човек почти колабирал.
Около 15,30 часа в петък на домашния телефон на стареца се обадил мъж, който трескаво и припряно занареждал : „Стана нещо много страшно, срути се стена в детската градина на дъщеря ти, стената я затрупа, колежката й почина. Ако искаш да спасиш дъщеря си, веднага давай 6000 лева, след половин час ще дойде човек да ги вземе. Ако трябва да теглиш, ще те закараме", ожали се пред „Струма" зетят на пенсионера.
Възрастният човек грабнал телефона и започнал да търси дъщеря си панически. Когато тя не му отговорила, дядото бил на косъм от инфаркт. Минути по-късно дъщеря му, учителка в детската градина в кв. „Изгрев", звъннала и така измамата била предотвратена. Шокът за стареца обаче бил голям, наскоро излязъл от болница, лежал в неврология, разказва зетят, посочва Всеки ден.
„Можеха да го убият с тази новина, тези хора вече се превръщат не само в измамници и наглеци, но и в убийци. Ако ги бях хванал, просто не ми се мисли, смятам, че към тях съдът трябва да бъде безпощаден", ядосва се съпругът на дъщеря му.

Коментари

Новини Варна