IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
09:12 | 12 февруари 2015
Обновен: 09:46 | 22 октомври 2024

Кораб с химикали потъна в Дунав

На баржата имало 850 тона торови препарати

По материала работи: Златина Добрева
Кораб с химикали потъна в Дунав

В река Дунав е потънала баржа, с 850 тона торови препарати на борда. Съобщението е постъпило от Системата за ранно предупреждение за инциденти по река Дунав, съобщиха от МОСВ.
Инцидентът е станал при извършване на маневри в търговско пристанище Молдова Веке, Румъния, в 13:25 часа местно време.
Басейнова дирекция - Плевен е изпратила запитване към международните ситуационни центрове в Румъния и Сърбия към Системата с искане за предоставяне на информация за резултатите от направените водни проби, когато те са налични.
Уведомени са и органите на "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин и "Гранична полиция" - Видин, както и Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на река Дунав", Изпълнителна агенция "Морска администрация" и АЕЦ "Козлодуй".
Поради характера на инцидента и товара на кораба и с цел предприемане на своевременни мерки при необходимост, МОСВ се е обърнало с молба към МВнР за съдействие за спешно предоставяне на допълнителна информация по случая чрез съответните дипломатически мисии, пише 24chasa.

Коментари

Новини Варна