IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
20:53 | 17 януари 2015
Обновен: 19:34 | 19 октомври 2024

Визитата на Джон Кери струвала само 5000 лева

В сумата влизат официалният обяд и разходите на НСО за охрана на височайшия гост

По материала работи: manager
Визитата на Джон Кери струвала само 5000 лева

Визитата на американския държавен секретар Джон Кери у нас, която бе по-малко от денонощие, струва на българския данъкоплатец 5000 лева, съобщи Би Ти Ви, като се позова на изчисления на Външно министерство. В сумата влизали официалният обяд и разходите на Националната служба за охрана и 150-те ѝ служители, които отговаряха за сигурността.

В охраната обаче участваха и между 700 и 1000 служители на различни дирекции на полицията. Стойността на подобни визити е стандартна, обясниха от външното ни министерство.

Посещението на руския външен министър Сергей Лавров през юли миналата година струвало 5600 лева, на израелския му колега Авигдор Либерман - 5316 лв., а на турския - Ахмет Давутоглу - 5400.

Посещението на Кери в София бе съпътствано от драконовски мерки за сигурност. В четвъртък центърът на столицата бе блокиран заради преминаването на кортежа на дипломат номер 1 на САЩ. Заради визитата на държавния секретар от МВР призоваха да не се отварят прозорците на кооперациите по булевардите, където ще мине кортежът на Джон Кери.

Коментари

Новини Варна