IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
18:57 | 17 януари 2015
Обновен: 19:51 | 19 октомври 2024

Димо Гяуров: Делян Пеевски държи сектор ”Сигурност”

Става въпрос за финансови интереси, олигархията държи сектора, не точно ДПС, коментира генералът

По материала работи: manager
Димо Гяуров: Делян Пеевски държи сектор ”Сигурност”

Делян Пеевски държи сектора "Сигурност", обяви пред "Нова телевизия" бившият директор на Националната разузнавателна служба по времето на управлението на Иван Костов и бивш депутат от "Синята коалиция" Димо Гяуров.

"Не съвсем ДПС държи този сектор. ДПС по-косвено е намесено в схемата. Става въпрос за финансови интереси, олигархията държи сектора, не точно ДПС, но тъй като ДПС е тясно свързано с олигархията... Делян Пеевски държи сектора", каза той. За хората, които наблюдават този сектор не е тайна кой кого подкрепя и кой на кого е човек, добави Гяуров.

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев подкрепи Гяуров и заяви, че Ахмед Доган е създал първия олигархичен модел в България - "Мултигруп", който си имаше и правителство, това на Любен Беров. Идеолог на този модел беше Доган, в по-ново време моделът "Доган" се замени с модела "Кой", на който публичното лице е Делян Пеевски, каза още Андреев.

По думите му не е тайна, че на много ключови позиции в съдебната система и в сектор "Сигурност" са хора, поставени от кръга "Кой", и това е големият проблем. Тук трябва да се търси решението на тази поредица от тежки престъпления и чувството за безнаказаност, смята той.

На вратите на България чука една голяма опасност - радикалния ислям, каза още Методи Андреев. По думите две партии в България ползват религията за политика - ДПС - исляма, а "Атака" - православието. Андреев посочи, че голямата опасност е моделът "Доган" да се прехвърли към ромските общности, а именно ромските общности са най-слабото звено за навлизане на радикален ислям в България.

Очевидно нещо куца в сектора "Сигурност". И това не се установява само с убийствата през последните седмици. Грабежите са ежедневие. От септември 2012 г. Всяка нощ горят коли в цялата страна. Това е една епидемия, която органите на реда не могат да спрат, допълни експертът Николай Радулов.

По думите му основната причина за показните убийства, станали през последните седмици, е, че престъпният свят се е успокоил, че няма да получи наказание, което е свързано и с настоящата власт.

Само за две седмици станаха няколко показни убийства. Преди дни в Пловдив беше застрелян Димитър Стоянов-Лудия. В понеделник пък с пет куршума беше убита Татяна Стоянова - началник на кабинета на пазарджишкия кмет.  Преди две седмици пък бяха убити предприемачът Митко Дамянов и съпругата му Надежда.

Според него са необходими промени в управлението на сектора, в това число смяна на шефа на ДАНС и на главния секретар на МВР. Това трябва да са нови хора, смели 

 

Коментари

Новини Варна