IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
18:46 | 17 януари 2015
Обновен: 19:24 | 7 септември 2024

Разбиха наркооранжерия в Шумен, зареждала Силистра с дрога

Закопчаха двама жители на крайдунавския град

По материала работи: manager
Разбиха наркооранжерия в Шумен, зареждала Силистра с дрога

Полицаи са разкрили оранжерия за канабис при претърсване на къща в Шумен. Задържани са двама мъже от Силистра, отглеждали растенията.

Полицейски служители забелязали млад мъж в четвъртък да излиза от къщата. Той отказал да изпълни разпореждането да спре за проверка и побягнал. След кратко преследване бил задържан от служителите на реда.

Той е на 27 години и е от Силистра, познат е на полицията. При проверка в жилищната сграда е засечен и авера му - 29-годишен мъж, също от Силистра, криминално проявен.

При претърсване в къщата, наета под наем от двата мъже, е намерено помещение - оборудвано с техника за осветление, отопление, вентилация и устройство за овлажняване на въздуха, - в което е отглеждан канабис.

Намерени и иззети са 61 саксии с насаждения и около 10 г суха тревна маса. При личен обиск на единия от задържаните са открити около 2 г суха тревна маса.

При последвало претърсване в дома му в Силистра е намерена и иззета още около 80 г суха тревна маса.

Двамата мъже са били задържани за 24 часа. Привлечени са като обвиняеми за придобиване на наркотични вещества с цел разпространение, като деянието е извършено в съучастие. Взети са им мерки за неотклонение "подписка".

Коментари

Новини Варна