IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
08:39 | 17 януари 2015
Обновен: 03:17 | 23 октомври 2024

Нов трагичен инцидент с асансьор

Мъж падна в асансьорна шахта от 14-ия етаж и почина

По материала работи: Златина Добрева
Нов трагичен инцидент с асансьор

Пореден трагичен инцидент с асансьор стана снощи.
Мъж почина снощи след като падна от 14-ия етаж в шахтата на съоръжение. Инцидентът се случил около 21:30 часа в сграда на ул. "Охридско езеро" в ж.к. „Сердика".
Мъжът, около 70- годишен, отворил вратата на асансьора, но се оказало, че в това време съоръжението се е намирало на по-горен етаж. Човекът паднал и починал на място.
Според съседи през целия ден асансьорът в 17-етажния блок не работел. Има вероятност причината за трагедията да не е обикновена техническа неизправност на асансьора. Върху механизма на 14-ия етаж е въздействано така, че вратата е можело да бъде отворена по всяко време, дори кабината да не е на етажа.
Това е поредният фатален инцидент с асансьор. На 19 октомври миналата година 53-годишен мъж загина, след като падна в шахтата на асансьор в блок в столичния квартал "Гео Милев", припомня Дарик радио.
Два месеца по-рано при пропадане на асансьор на бул. "Цариградско шосе", отново в София, почина 49-годишна жена, а друга пострада сериозно. През ноември мъж падна в асансьорна шахта в хотел във Велинград и получи сериозни наранявания.

Коментари

Новини Варна