IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
18:29 | 16 януари 2015
Обновен: 03:37 | 4 септември 2024

Домусчиев слага ръка върху А група за 5 години напред

Собственикът на "Лудогорец" взе телевизионните права на родното първенството срещу 30 000 000 лв.

По материала работи: manager
Домусчиев слага ръка върху А група за 5 години напред

Футболните клубове приеха предложението на "Футбол про медиа" за новия договор за телевизионните права. Фирмата, която от края на миналата година е изцяло собственост на Кирил и Георги Домусчиеви, ще плати 30 милиона лева за срок от пет години между 2016 и 2020 г. 

Днес представителите на клубовете проведоха среща в Българския футболен съюз (БФС), на която постигнаха споразумение. За първите два сезона те ще разделят 5.5 милиона, за третия сумата е 6 милиона, а за последните два ще се повиши до 6.5 милиона. 

"Футбол про медиа", която и в момента е посредник за правата, беше съвместна собственост на Домусчиев и Тодор Батков. Те държаха по 50% след оттеглянето на третия съдружник - бившия собственик на ЦСКА "Титан", който в началото притежаваше 10%.  

В края на миналата година обаче собственикът на "Лудогорец" е откупил дяла на собственика на "Левски" и като едноличен собственик на "Футбол про медиа" вече е вписана притежаваната от него и брат му "Адванс пропъртис". 

Батков обяви, че е продал своите 50% срещу 500 000 лева. Той обясни, че е направил това в името на "Левски", който изпитва финансови трудности в последната година. 

"Всъщност, ако трябва да бъдем точни, сделката беше осъществена още в края на ноември, но никой не и даде гласност. Днес имахме среща за телевизионните права, на която съобщихме за промяната. Явно оттам е изтекла информацията, в което няма нищо лошо", заяви той пред "Блиц". 

"Направих го в името на "Левски". Времената са тежки, нашият клуб не е в онова цветущо състояние, за което многобройните ни привърженици мечтаят. И трябва по някакъв начин да закърпваме положението", допълни адвокатът. 

Дневник

  

Коментари

Новини Варна