IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
19:19 | 9 януари 2015
Обновен: 13:08 | 24 август 2024

България повишава нивото на сигурност на летища и гари

Мерките разпореди транспортният министър

По материала работи: Юлиян Атанасов
България повишава нивото на сигурност на летища и гари

Нивото на сигурност на транспортните обекти у нас беше повишено. Това стана по разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски, съобщиха от пресцентъра на министерството, пише dnes.bg. Повишено е нивото на сигурност на летища, пристанища, автогари и ж.п. гари. Същото е направено и по отношение на разпределителните центрове за пощенски пратки и колети на „Български пощи“ ЕАД. Мерките са превантивни, обявиха още от министерството на транспорта. Те предвиждат ръководителите на дружествата и предприятията да извършат допълнителен инструктаж на служителите по охрана за повишено внимание на преминаващите пътници и товари. Центровете, където се обработват пощенски пратки, трябва да засилят проверките на съдържанието на пакетите, предвижда още планът за повишаване на сигурността.
Разпореждането на Московски идва на фона на засилващото се напрежение във Франция, където днес има нови престрелки, убити и взети заложници.
„Заплахата за цяла Европа е заплаха и за България“, каза по-рано днес вицепремиерът Меглена Кунева по повод терора в Париж. Кунева обясни, че са застрашени демократични ценности като свободата на словото и това е един много сериозен предупредителен сигнал.

 

Коментари

Новини Варна