IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:00 | 5 януари 2015
Обновен: 02:37 | 3 септември 2024

МВР разбило 5 престъпни групи - "фабрики за убийства"

Лазаров отчете спад на битовата престъпност с 9% за 2014-а

По материала работи: Лиляна Трънкова
МВР разбило 5 престъпни групи - "фабрики за убийства"

Все още около 600 служители от областните дирекции на МВР и около 400 служители на "Гранична полиция" са командировани от вътрешността на страната по границата с Турция. Това обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред журналисти, след като присъства на награждаването "Полицай на годината".

Лазаров заяви, че министерството може да се похвали с резултатите си през изминалата година.

Той обаче добави, че могат да се постигнат и по-добри резултати, особено с последното преструктуриране, предложено от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, и с връщането на полицията към вътрешността на страната.

Битовата престъпност е намаляла с 9% през 2014 г., обяви Лазаров, цитиран от БТА.

По думите му през миналата и по-миналата година има разбити около пет престъпни групи, "фабрики за убийства", някои от които вече са стигнали до съдебна фаза. Според главния секертар на МВР това е показателен пример за противодействие, както и за реално наказателно преследване.

Много добри резултати има и в борбата срещу международния наркотрафик, като количествата задържани наркотици у нас са се увеличили в пъти, коментира главният секретар на МВР.

По отношение на изчезването на бившия директор на ДАНС Петко Сертов Лазаров заяви, че към настоящия момент няма нова информация. Той добави, че в момента МВР разчита на партньорите си.

 

Коментари

Новини Варна