IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:06 | 4 януари 2015
Обновен: 20:18 | 5 септември 2024

МВнР: Няма арестуван българин в Йемен

Службите в Сана отрекли информацията, че има задържан за тероризъм

По материала работи: Лиляна Трънкова
МВнР: Няма арестуван българин в Йемен

Няма арестуван българин в Йемен.

Публикуваната в медиите информация за арестуван български гражданин в Сана не отговаря на истината, съобщава МВнР, като се позовава на българското посолство в Йемен.

Временно управляващият посолството е посетил районното полицейско управление "Сабайн" и е разговарял с началника на управлението, който категорично е отрекъл тиражираната информация.

Същото са заявили и представители на специалните служби и на МВР на Йемен.

Вчера йеменското министерство на вътрешните работи съобщи, че трима чужденци на възраст между 22 и 48 години са арестувани в йеменската столица Сана по подозрение във връзка с терористи.

Според информацията от националната информационна агенция Саба, чужденците, които са били задържани от полицията в сътрудничество с обществен комитет, са гражданин на България, на Белгия и на Сомалия.

По-рано bTV съобщи, че посолството ни в Йемен проверява полицейските участъци в столицата Сана в търсене на задържания по подозрения в тероризъм българин.

През последните дни в страната е имало атентат, при който са били убити 40-50 души, което е провокирало акция на йеменските власти.

При нея са задържани общо 80 чужденци, но в тримата, за които съобщиха световни агенции, били открити брошури, свързани с „Ал Кайда”.

 

Коментари

Новини Варна