IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:24 | 28 декември 2014
Обновен: 16:11 | 22 октомври 2024

Тръгват хайки за данък "кола"

От Нова година общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ и така никой няма да може да си "спестява" налога

По материала работи: manager
Тръгват хайки за данък "кола"

Данъчните погват длъжниците на хазната, които досега не са си плащали данъка върху автомобилите, съобщава Нова телевизия.

 

От Нова година общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ и така никой няма да може да си "спестява" налога. Благодарение на промяната, която депутатите гласуваха наскоро, гражданите няма да трябва да се редят, за да регистрират новото си возило в общината. По закон нередовните платци дължат данъци за 5 години назад. Към това трябва да добавят лихвите - около 50-60 лева и не само. Ще им се наложи да приготвят пари и за глоба - всяка община ще реши каква да е тя.

 

До момента на практика се оказваше достатъчно да регистрираме колата си в КАТ и можехме да си спестим безнаказано плащането на данъка в общината. Защото при проверка на пътя, никой не иска документ за платен данък.

Коментари

Новини Варна