IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
09:16 | 21 декември 2014
Обновен: 13:35 | 20 октомври 2024

В Казанлък е обявен ден на траур

Днес погребват загиналия при взрива в частната фирма „Балиста“ в Мъглиж

По материала работи: Лиляна Трънкова
В Казанлък е обявен ден на траур

В Казанлък днес е ден на траур, съобщи „Фокус“. Погребват 45-годишния Веселин Турлаков, който загина в петък при взрив в частна фирма за производство на пиротехнически изделия и боеприпаси „ Балиста“, която се намира западно от град Мъглиж. „Разноските по погребението ще бъдат поети от Община Казанлък” , каза кметът Галина Стоянова. В тежко състояние с изгаряния са и две от работничките във фирмата, които са настанени в УМБАЛСМ „ Пирогов“.

„Най- вероятно става въпрос за авария по време на технологичен процес”, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод възникналия взрив. Продължава огледът на мястото на инцидента от следователи на Национална следствена служба за изясняване на причините довели до инцидента.

По случая е заведено досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член 123, ал. 1 от Наказателния кодекс - за причинена смърт на В.К.Т., на 45 години, поради незнание, или немарливо изпълнение на занятие, или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи, съобщиха от Окръжна прокуратура Стара Загора.

Коментари

Новини Варна