IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:48 | 16 декември 2014
Обновен: 06:36 | 20 август 2024

Бой за пенсиите - буквално!

Каролев и Пламен Димитров си налетяха

По материала работи: Златина Добрева
Бой за пенсиите - буквално!

Стигна се до бой заради пенсионните промени - буквално! Икономистът Владимир Каролев и президентът на КНСБ Пламен Димитров се сбиха на излизане от студио на Нова телевизия след участието им в сутрешния блок.
Поводът за това стана въпросът за вноските за втора пенсия.
Според Владимир Каролев парите от фондовете не трябва да отиват в НОИ, а напротив - постепенно да се увеличат вноските в частните фондове.
Синдикалистът обаче категорично подкрепи идеята на управляващите и смята, че вноските трябва да отиват в НОИ.
Пламен Димитров се разгорещи още по време на разговора с участието на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев, който беше определен за негов събеседник. Свидетел на разговора обаче стана и Владимир Каролев.
Велев се разгневи от прекъсването на Димитров и обяви, че няма да участва повече в едно и също предаване с лидера на КНСБ.
„Тези 8 милиарда, които сега са в частни фондове, поетапно ще изтекат към НОИ и ще бъдат изхарчени“, настоя Велев.
„Спрете да говорите голи лъжи, как ще стане така, отговорете ми на този прост въпрос, как ще ми говорите така?! Това е лъжа“, скочи Димитров, но Велев отсече, че отказва да разговаря повече с него.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна