IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:10 | 15 декември 2014
Обновен: 01:26 | 20 август 2024

Отложиха делото за лиценза на КТБ за 11 февруари

ВАС отказа малки вложители да бъдат страна в процеса

По материала работи: Лиляна Трънкова
Отложиха делото за лиценза на КТБ за 11 февруари

Върховният административен съд отложи за 11-и февруари делото за отнетия лиценз на Корпоративна търговска банка. Съдът даде едноседмичен срок на "КТБ" АД и на Българската народна банка да представят писмени становища по направените днес искания за събиране на нови доказателства, предаде БНР.

Днес Върховният административен съд даде ход на делото срещу отнетия лиценз на КТБ. Съдът отказа да конституира като страни в процеса 20-ината вложители на банката, които присъстваха на заседанието.

Магистратите заявиха, че отказът да бъдат допуснати малките вложители в КТБ е, защото те нямат правен интерес от това дело, което е свързано с решението на БНБ да отнеме лиценза на КТБ.

Делото започна въпреки здравословния проблем на една от жалбоподателките Вера Ахундова и на практика при липсата на процесуален представител на БНБ. ВАС прецени, че болничният лист на Ахундова не отговаря на съдебните стандарти.

Оказа се, че двете представителки на БНБ са упълномощени от управителя на банката, а не от Управителния съвет, който всъщност е взел решението за отнемането на лиценза на КТБ.

 

Коментари

Новини Варна