IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
18:59 | 13 декември 2014
Обновен: 12:12 | 24 август 2024

Росен Петров напусна "България без цензура"

Депутатът остава в групата, бил недоволен от вътрешните скандали

По материала работи: manager
Росен Петров напусна "България без цензура"

Депутатът Росен Петров напусна "България без цензура". Новината дойде от централата на формацията на Николай Бареков. Както "Всеки ден" писа още през септември, Петров имаше намерение да се отцепи от партията. Тогава той не бе доволен от разпределението на листите за парламентарните избори, както и че не получи първото място в 2 от тях. 

 

От "България без цензура" днес потвърдиха, че са се разделили с водача им на последния вот в 25 МИР - София, по взаимно съгласие. "Освобождаваме го от всички заемани от него постове в партията", пишат от партията на Бареков. Той обаче остава депутат от групата на "Българския демократичен център", за разлика от Анна Баракова от Пловдив, която стана независим народен представител още преди 43-ят парламент да положи клетва.

 

Източници на "Всеки ден" потвърдиха, че най-вероятно Росен Петров отново ще търси изява на малкия екран. Той бе дългогодишен водещ на публицистични предавания в националния ефир.

 

"Тръгвам си от партията, но оставам в групата. Няма да съм независим депутат. В опозиция съм и ще гласувам с групата", обяви Петров малко след като партията излезе с официалната си позиция.  

 

Депутатът уточни, че е решил да напусне формацията, защото не бил съгласен с продължаващите вътрешни скандали, както и с липсата на промяна в концепцията й след влизането в Народното събрание. 

 

Всеки ден

Новини Варна