IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:53 | 11 декември 2014
Обновен: 19:35 | 22 октомври 2024

Работодателят на Сертов: Не е споменавал да е заплашван

Бившият шеф на ДАНС бил в офиса малко преди да изчезне

По материала работи: Златина Добрева
Работодателят на Сертов: Не е споменавал да е заплашван

Изчезналият бивш председател на ДАНС Петко Сертов не е споменавал да има отправени заплахи за живота му. Това обяви пред Нова телевизия неговият работодател Ангел Божилов, изпълнителен директор на „Обединени енергийни търговци”. Сертов изчезна на 5 декември, а на следващия ден бе обявен за национално издирване.
За последно бившият шеф на ДАНС е засечен с автомобил "Опел Астра" – светлосив металик, модел 2009 година, с регистрационен номер СА 2987 РМ, съобщи вчера началникът на СДВР Младен Маринов. Сертов е изтеглил пари в района на НДК и след това следите на обявения за издирване ексначалник на ДАНС се губят.
"Петко Сертов е консултант в моята компания от април 2013 г. Задачите и работата му са свързани най-вече с експертиза в областта на енергийната сигурност и интелектуалното право”, разказа Божилов.
По думите му Петко Сертов е бил в офиса на фирмата в петък, малко преди да изчезне. „Той е разговарял с негов колега. Поведението му е било в рамките на нормалното. Колегите не са забелязали извънредно поведение, дори е казал, че има друга среща след това. Това се е случило между 9 и 11 часа”, разказа той.
"Той беше изключително балансиран човек, спокоен, професионалист. Възможно е, ако е имал проблеми в личен план, ние да не сме усетили”, добави Божилов, който изрази надежда случаят да завърши с положителен край.
Същевременно пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров призна, че няма сериозен напредък по случая с изчезналия първи председател на Държавната агенция за национална сигурност. По думите му полицията продължава да работи по всички възможни версии, но няма потвърдени данни в никоя посока.
"В общи линии това, което колегите успяха да направят, беше да изчистят детайлите от петък, когато господин Сертов е видян за последно. За нас горе-долу е изяснено неговото придвижване, местата, които е посетил, и действията, които е предприел, после прекъсва информацията”, допълни главният секретар на МВР.
Той бе категоричен, че издирване на Петко Сертов в Интерпол не е нещо необичайно. "Нали това е целта, той да бъде намерен", посочи той.
"Проверихме съответните ГКПП, но знаете, че особено на вътрешните граници не се отбелязват влизания и излизания. Направихме координация с Гранична полиция и техния контактен център със съседните държави. Но това не означава, че ние не продължаваме да го търсим и извън страната“, заяви още Лазаров.
Той бе категоричен, цитиран от dnes.bg, че изчезналият бивш шеф на ДАНС не е имал здравословен проблем. "Проведени са сведения с личния лекар, прегледани са и лечебните заведения. Това не е причината", посочи Лазаров.

Коментари

Новини Варна