IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
08:47 | 10 декември 2014
Обновен: 03:29 | 23 октомври 2024

Тунджа с най-високо ниво за последните 50 г.

Мазета, сутерени и цели улици в Елхово са под вода цяла седмица

По материала работи: Златина Добрева
Тунджа с най-високо ниво за последните 50 г.

Нивото на река Тунджа при Елхово е най-високото за последните 50 години. Мазета, сутерени и цели улици в града са под вода вече цяла седмица.
В Елхово няма евакуирани жители, но някои от домакинствата в най-ниската част на града са отишли при свои роднини, съобщи кметът на града Петър Киров, цитиран от БНР. Той подчерта, че няма да бъде обявявано бедствено положение, тъй като няма пряка опасност за живота на хората.
Разливът около Елхово продължава да расте. Тази сутрин нивото на р. Тунджа е 4,33 метра. При Ямбол реката също е с рекордни стойности – измерени са 5,26 метра.
От днес в Ямбол се очаква да бъде въведен режим на питейната вода, пише dnes.bg. Причината е залятата вододайна зона на града и недостиг на над 50% вода. В някои от селата на община Тунджа усложнената обстановка остава. И днес училището в с. Веселиново ще бъде затворено.
Критичните нива на реките Тунджа след язовир „Жребчево“ и Марица по средното и долното течение ще се задържат през следващите три дни, информира Министерството на околната среда и водите.

Коментари

Новини Варна