IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:43 | 25 ноември 2014
Обновен: 08:14 | 25 август 2024

Бюджетната комисия одобри допълнително 100 млн. лв. за НЗОК

През август бюджетът на Касата вече беше актуализиран с 225 млн. лв.

По материала работи: Златина Добрева
Бюджетната комисия одобри допълнително 100 млн. лв. за НЗОК

Без дебати временната комисия по бюджет към 43-тото Народно събрание одобри на второ четене предложението за промяна на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Със 100 млн. лева се увеличават средствата в бюджета на здравната институция.
50 млн. лева от тях ще отидат за болнична помощ, а 25 млн. лева - за лекарства и диетични храни.
Управителят на НЗОК Румяна Тодорова благодари на депутатите за подкрепата и уточни, че Касата е направила предложения за промени в здравната система, изпратени са и няколко анализа до здравното министерство.
През август бюджетът на Касата вече беше актуализиран с 225 млн. лв. при условие за засилване на контрола и оптимизиране на финансирането.
Зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев посочи днес, че здравното министерство е депозирало вчера предложение за промяна на стратегията за преструктуриране на болничната помощ. „Този документ ще бъде разгледан възможно най-скоро“, обясни зам.-министърът.
По-рано без дискусии бюджетната комисия прие удължаване на срока на договора за консултантски услуги между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Международната банка за възстановяване и развитие с още осем месеца, тъй като част от проектите още не са завършени.
investor.bg

Коментари

Новини Варна