IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
18:50 | 7 ноември 2014
Обновен: 21:39 | 7 септември 2024

Лукарски ще развива малкия и средния бизнес

За месец ще бъде разработен план за работата на икономическото министерство.

По материала работи: Деян Михайлов
Лукарски ще развива малкия и средния бизнес

Новият министър на икономиката Божидар Лукарски посочи за свой приоритет развитието на малкия и средния бизнес на кратка церемония в икономическото министерство, където старият екип символично предаде работата на новия, съобщи Днесбг.
В момента този сектор буксува и средната продължителност на живот на една семейна или малка фирма в България е 3 години, докато в развитите европейски икономики, като Германия или Великобритания, това е гръбнакът на икономиката, изтъкна Лукарски. Затова той обеща да бъде намален административният натиск върху тези фирми, както и да им се съдейства, за да получат достъп до международни пазари – основно през оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“.
За месец ще бъде разработен план за работата на икономическото министерство, успоредно докато се работи програмата на кабинета, каза министър Лукарски. В същия срок администрацията ще бъде разделена на три, след като бе решено да има отделни министерства на енергетиката и туризма. Лукарски успокои служителите в министерството, че ще бъдат оценени възможностите им.

 

Коментари

Новини Варна