IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
10:15 | 5 ноември 2014
Обновен: 21:03 | 9 септември 2024

Готови са смъртните актове на загиналите в Горни Лом

15 души намериха смъртта си при взрива в завода за боеприпаси

По материала работи: Златина Добрева
Готови са смъртните актове на загиналите в Горни Лом

Готови са смъртните актове на 15 души, загинали при взрива в завода за боеприпаси до село Горни Лом, община Чупрене.
След получаването им, семействата на загиналите ще могат да задвижат процедурите по издаването на документи за наследници. Актовете са издадени от служба ГРАО, след като бе получено потвърждение от Белоградчишкия районен съд, че няма обжалване на решението за издаване на актовете.
"Издадени са смъртните актове. Препис-извлеченията са направени и вече да си вадят наследниците по постоянен адрес удостоверенията за наследници. Обработени са днес", съобщи пред БНР Стефан Заин, главен специалист в служба ГРАО в община Чупрене.
Наследниците ще могат да получат обезщетенията, които държавата и институциите отпуснаха на семействата на загиналите. Помощта, предоставена от Министерския съвет, е 10 000 лв.
БГНЕС припомня, че на 1 октомври в 17 часа се взриви цех на завод "Миджур" в Горни Лом. Загинаха 15 българи – 13 мъже и 2 жени, сред тях и съпруг и съпруга, които оставиха 5-годишно дете сираче. На мястото на фабриката няма нищо, всичко бе изравнено със земята. Отломки от по 150-200 кг се разхвърчали на около 300-400 метра от мястото на взрива. Пострадаха три жени, които са били на портала, намиращ се на 400 м от взривения цех.

Коментари

Новини Варна