Варна 20°
fallback
България
10:24 | 2 ноември 2014
Обновен: 17:20 | 21 септември 2024

ГЕРБ и Реформаторите разговарят отново за кабинет

Поредна среща относно съставянето на бъдещия кабинет предстои днес между преговарящите екипи на ГЕРБ и Реформаторския блок. Срещата ще се проведе в Народното събрание от 13.00 часа и има за цел да се одобри общ текст на програмна декларация и да се прециз

По материала работи: Пламен Янков

 

Поредна среща относно съставянето на бъдещия кабинет предстои днес между преговарящите екипи на ГЕРБ и Реформаторския блок. Срещата ще се проведе в Народното събрание от 13.00 часа и има за цел да се одобри общ текст на програмна декларация и да се прецизират текстове в нея.

В петък коалиционното споразумение се отложи, защото ГЕРБ не получиха отговор какво е виждането на Реформаторския блок за структурата на Министерския съвет.

Поради това, че преговорите тогава отново зациклиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не е оптимист за изхода от тях и ако не се стигне до споразумение, може да върне мандата и да се отива към нови избори.

Почти в края на деня стана ясно, че писането на коалиционно споразумение се отлага. По думите на Томислав Дончев причината е, че Реформаторският блок не е представил на ГЕРБ тяхното виждане за разпределението на отговорностите и конкретните предложения за структурата на МС. Той допълни, че без тези детайли не може да се продължи напред.   Преговарящата от името на Реформаторите Меглена Кунева пък обясни, че няма дадени никакви предложения и уговорки за постове на този етап.

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback