IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
15:08 | 19 септември 2014
Обновен: 10:28 | 22 октомври 2024

"Ислямска държава" си направи полиция

"Ислямска държава" си направи полиция

По материала работи: Деян Михайлов
"Ислямска държава" си направи полиция

Екстремисти от "Ислямска държава" в северозападната иракска провинция Ниневия създадоха полицейски сили, които да налагат решенията на религиозните съдилища, предаде Ройтерс, позовавайки се на ислямистки сайт.

Снимките на сайта показват въоръжени мъже в черни дрехи, с надпис "Ислямска полиция на щата Ниневия" на ръката. Те се намират в прясно боядисани полицейски коли, а на една от снимките са на речен кораб. Не е ясно кога снимките са били сложени на сайта, нито кога са били създадени тези сили.

Според уебсайта полицията ще поддържа реда и ще арестува виновните и корумпираните. Те щели да бъдат различни от полицейските сили на други държави, описани като инструмент за подтискане на недоволството.

Жители на Ниневия обаче заявиха, че основното занимание на полицията изглежда е задържането на хора, считани за противници на тяхната кауза. Новите полицейски сили са поставили контролни пунктове по пътищата и извършват обиски по къщите. На една от снимките си вижда как заловен човек, с превръзка на очите, е отвеждан в затвор.

Коментари

Новини Варна