IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
18:54 | 8 октомври 2014
Обновен: 17:29 | 7 септември 2024

Батков заплаши политици с фенове, заради ”Южен поток”

Батков заплаши политици с фенове, заради ”Южен поток”

По материала работи: Слав Велев
Батков заплаши политици с фенове, заради ”Южен поток”

Собственикът на "Левски" Тодор Батков призова политиците бързо да съставят правителство и да се погрижат за изграждането на тръбопровода "Южен поток", за да може "Газпром" да стане генерален спонсор на клуба. Адвокатът заплаши, че в противен случай те ще усетят гнева на феновете на сините, които по думите му представляват целия народ, съобщи "Дневник".

"Аз се надявам преди всичко обстановката в държавата да се нормализира, защото привличането на голям спонсор е функция на стабилност, на стабилно правителство с дълъг мандат. Сещате се какво имам предвид. Очаквам в една наша съседна западно страна да се случи нещо сензационно, което да накара много наши политици и продажници да си помислят още веднъж как ще отстояват определени тези и дали няма да срещнат отпор в лицето на милионите фенове на "Левски", заяви Батков след откриването на новия изкуствен терен на "Герена".

"Спонсорът на "Левски" определено зависи от "Южен поток". Президентът на "Газпром" го каза пред цяла България на 15 ноември 2012 г. Сега сме октомври 2014 г. И съвсем скоро тези, които се упражняват по въпроса с "Южен поток", ще си го получат от народа, защото "Левски" е народът", допълни собственикът на "Левски".

Според него резултатите от проведените в неделя избори показват категорично, че ГЕРБ трябва да състави правителство с премиер Бойко Борисов.

"Има една партия, която победи. Тази партия е лидерска и си има лидер. Какви са тия глупости кой да бъде премиер и кой да не бъде. Едно от основните правила на демокрацията е след парламентарни избори лидерът на победилата партия да съставя правителство. Изключенията се броят на пръсти. Призовавам всички политици към разум, защото България е в много тежко положение. Идва зима, хайде да престанем с тези схеми и пазарлъци."

Батков отново заяви, че не трябва да има съмнения около собствеността на "Левски". Той обяви, че във втората половина на ноември ще има общо събрание, на което това ще бъде потвърдено. "Имам 99.85% от акциите."

Адвокатът обясни, че капиталът на "Левски" ще бъде увеличен "много сериозно" и той ще спази обещанието си да даде безвъзмездно част от акциите на клуба на тръста "Синя България". Преди това обаче той иска да бъде подписан договор, че от тръста ще се ангажират всяка година да вкарват определена сума в бюджета.

"Ако искат, може да обособим кои пера от бюджета да покриват, издръжката на школата например е около 1.3-1.5 млн. лева. Ще видим колко процента от акциите ще им дадем - 10-15%, зависи как се разберем", допълни той.

Батков заяви, че в момента има забавяне на заплатите към футболистите, но следващата седмица всичко ще бъде изплатено и клубът "ще влезе в график". "Първо трябва да изчистим нещата по финансовия феърплей. Надявам се санкцията да отпадне. Иначе с лиценза няма да имаме проблем."

Собственикът заяви още, че строежът на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" ще може да бъде завършен най-рано през пролетта. По думите му за това са необходими още около 2 млн. лева. На този етап клубът се отказва от планираната козирка, тъй като изграждането й струва 2.7 милиона.

Грубият строеж на сектор А вече е завършен. Започва реализацията на хидроизолацията, което е много важно, преди да се развали времето. След това ще се продължи с другите специалности. Не по-рано от пролетта ще е готов. На този етап не виждам откъде ще намерим пари за козирка."

 

Коментари

Новини Варна