IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
05:23 | 2 октомври 2014
Обновен: 17:39 | 7 септември 2024

Георги Дерменджиев: Играхме като равен с "Реал Мадрид"

Георги Дерменджиев: Играхме като равен с "Реал Мадрид"

По материала работи: Златина Добрева
Георги Дерменджиев: Играхме като равен с "Реал Мадрид"

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев изрази съжалението си, че добрата игра на отбора му не е била възнаградена. Според него играчите му са играли напълно освободено, въпреки именития съперник и това си е проличало на терена.
"Има за какво да се съжалява. Видяхте, играхме спокойно и уверено. Каквото и подценяване да е имало от страна на "Реал", видяхте че се игра футбол", коментира Дерменджиев след мача.
"Оставаха малко минути, не мога да кажа дали имаше фаул за дузпата. Но "Лудогорец" играеше като равен срещу един от най-добрите отбори в света".
"Нека не коментираме съдиите, но аз съм доволен. Мога да кажа браво на момчетата. За малко да вземем точка от "Реал Мадрид".
Аз им казах на футболистите да играят спокойно и свободно. Това е най-добрият отбор в света. Те просто да дадат максимума от себе си и ще се получи.
Да, разбира се, че ще натрупаме самочувствие след тази игра. Тези момчета не се притесняват, играят си свободно. Видяхте - играят открит футбол. Аз казах и в друго интервю - това са невероятни звезди, галактически отбор.
Една очарователна публика, благодаря им за подкрепата, това е една интелигентна публика. Дошли са от цялата България. Това е една интелигентна публика, без ексцесии, без ругатни, жени и деца могат да дойдат. Това е една завидна публика. Тя заслужава и по-добър стадион", добави Дерменджиев, цитиран от dnes.bg.
Треньорът на "Реал Мадрид" Карло Анчелоти заяви, че отборът му е трябвало да победи "Лудогорец" по-убедително вместо да трепери до последно.
Кралският клуб направи обрат и стигна до успех с 2:1 на стадион „Васил Левски”, който според италианеца е бил заслужен.
„Имахме много възможности за гол и трябваше да вкараме още. Необходимо е да сме по-ефективни в завършващата фаза. Доволен съм от победата и според мен тя е заслужена. За съжаление отново получихме гол след статична ситуация и работим, за да не допускаме подобни попадения. Освен това реагирахме добре, след като изостанахме, което бе важно” заяви Карлето.
„Исках да дам почивка на Бензема, който записа доста мачове напоследък. Чичарито се справи добре и въпреки че не вкара изигра добър мач. Същото бе и с Кроос и Хамес, а в същото време исках да мотивирам Иско, Ияра и останалите” обясни той промените сред титулярите.
„Кристиано напусна с болки в глезена, но не мисля, че става въпрос за сериозен проблем. В Шампионската лига е нормално да има твърди влизания, защото по-малките отбори играят с всички сили срещу нас и ние трябва да уважаваме техния подход. В крайна сметка съм доволен, защото демонстрирахме добро отношение” каза още Анчелоти.
Полузащитникът на "Лудогорец" Марселиньо остана много доволен от гола си срещу "Реал Мадрид", който според него е страхотен за кариерата му. "Да, щастлив съм че вкарах гол. В съблекалнята видях повторенията, втората дузпа я няма. Съдията няма да го коментирам", заяви след мача Марселиньо.
Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков благодари на публиката, която изпълни до краен предел стадион "Васил Левски". Дяков обаче призова феновете да дойдат да подкрепят и националния отбор на България в предстоящата евроквалификация срещу Хърватия.
Вратарят на "Лудогорец" Влади Стоянов бе един от малкото, които заявиха, че не съжаляват за загубата.
"Благодаря. Не съжалявам, все пак това е "Реал Мадрид". Ако не най-добрият отбор в света, със сигурност е в Топ 3", коментира след мача Стоянов.
"Естествено те бяха по-добрият отбор, имаха своите положения. Ние поведохме, остава горчивина, защото можехме да вземем равенство. Все пак хората са щастливи. Видяха, че можем да играем като равен с "Реал Мадрид". Относно спасената дузпа - късмет го наречете, усет. При втората нямахме късмет", добави Стоянов.
Запитан какво му е казал Икер като си разменили фланелките, Влади Стоянов отговори: "Каза, че сме много добър отбор и ми пожела успех за напред".

Коментари

Новини Варна