IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
11:03 | 17 септември 2014
Обновен: 09:15 | 7 септември 2024

Близо 600 км е маршрутът в класик-рали „Златни пясъци”

Близо 600 км е маршрутът в класик-рали „Златни пясъци”

По материала работи: Борис Проданов
Близо 600 км е маршрутът в класик-рали „Златни пясъци”

Предстои 9-ото класик-рали „Златни пясъци”, което ще се проведе между 19 и 21 септември. Това е 3-ти кръг от класик-шампионата с коефициент „5”.
Организатор на ралито е „Нептун моторспорт” със съдействието на „Авто мото ретро клуб” – Варна, АСК „СБА-Варна”, АСК „Стари столици” (Шумен) и автомобилен ретро клуб „Туида” (Сливен).
Център на надпреварата е хотел „Астера” в курорта Златни пясъци, където ще бъде старт/финала. Това е ретро вариант на голямото легендарно рали от близкото минало.
Автомобилите ще бъдат разделени на класове, според годината на производство - до 1960 г., до 1970 г., до 1983 г. и „Янгтаймери”. Дължината на маршрута е 572 км, включващ 14 часови контроли, 9 етапа за точна езда и 3 етапа слалом (майсторско управление)
Генералното класиране ще се извърши на база резултатите от етапите точна езда и ще има отделно подреждане по класове. Отделно общо класиране ще има за етапите слалом (майсторско управление).
До този момент са се записали 11 екипажа, сред които са двукратните шампиони и лидери във временното класиране Николай Ковачев и Росен Колев с „Порше 924” от „Авто мото ретро клуб” – Варна и двукратният шампион за слалом Петър Георгиев с „Опел Корса” от „Туида” (Сливен). Официален гост на ралито ще бъде известният пилот от близкото минало и член на националния рали отбор на България Славчо Христов, заслужил майстор на спорта и вицешампион от рали шампионата на социалистическите страни за купата „Мир и Дружба” за 1984 г.
Програма
19 септември
19 ч. Техническа конференция с участниците.
21 ч. Часова контрола 1 и Точна езда 1 – Скален манастир и Точна езда 2 – Орешак.
20 септември
9 ч. Подреждане на автомобилите пред хотел „Астера”.
9,45 ч. Официално откриване на ралито.
10,01 ч. Старт на първият автомобил.
17,30 ч. Пристигане на пл. „Хаджи Димитър” в Сливен и провеждане на майсторско управление.
21 септември
9 ч. Старт на третият състезателен ден от пл. „Хаджи Димитър” в Сливен.
16,30 ч. Финал на първият автомобил в Златни пясъци.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна