IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
09:16 | 17 септември 2014
Обновен: 09:14 | 7 септември 2024

Две европейски първенства предстоят за бойците ни

Две европейски първенства предстоят за бойците ни

По материала работи: Борис Проданов
Две европейски първенства предстоят за бойците ни

Членът на УС на федерацията по кик-бокс и муай-тай Галин Димов е на мнение, че в момента има изключително добър синхрон между клубовете и треньорите, което е от голямо значение за успехите. Според него така трябва да продължат нещата и занапред. На вратата вече чукат и следващите големи предизвикателства пред България, а именно предстоящото европейско първенство по муай-тай в Букурещ, което започва след броени дни и там ще ни представят 13 бойци. На 18 октомври пък стартира и шампионата на Стария континент по кик-бокс във всички рингови стилове в Билбао (Испания). И за там, както и за Букурещ, очакванията са отново българските бойци да мачкат наред и да защитят повече от достойно цветовете на родния трибагреник.
А само преди дни Варна отново се затвърди като водеща сила в бойните спортове. Трима състезатели от морската столица се завърнаха с медали и имаха огромна заслуга за повече от успешното представяне на страната ни на СП по кик-бокс за кадети, което се проведе в Римини (Италия). Световен шампион в кат. до 75 кг стана боеца на СК "Боил" (Варна) Богдан Шумаров, при това в най-тежкия стил – К1. По пътя към върха, въпреки съпътстващите го травми, той успява да победи доста тежки съперници от Сърбия, Русия и Полша на финала, като всички са били призьори от големи форуми.
Сребърен медал завоюва Теодор Христов (47) в стил кик-лайт, а с бронз се окичи Християн Кънчев (51) на лоу-кик. Техен треньор е Красимир Кирилов, който освен наставник на „Боил“ е и селекционер на националния отбор в ринговите стилове. Кирилов бе изключително доволен от представянето на всички свои възпитаници.
Богдан Шумаров благодари и на своя съотборник в "Боил" и многократен световен шампион Владимир Вълев-Питбула, който също му е помогнал в подготовката и го е "заразил" със своя хъс за да покори световния връх.
„Запомнете това име – занапред често ще го чувате“, заяви шеговито спортист №1 на Варна за 2013 г.
В Римини българските „лъвове“ спечелиха общо 15 медала, като 8 от тях са златни, 2 сребърни и 3 бронзови.
Иван Барбов

Коментари

Новини Варна