IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
09:49 | 16 септември 2014
Обновен: 09:41 | 7 септември 2024

Уникален турнир на кортовете на "Спартак"

Уникален турнир на кортовете на "Спартак"

По материала работи: Борис Проданов
Уникален турнир на кортовете на "Спартак"

В предстоящия международен турнир по тенис за деца „Одесос къп” на кортовете на Спортен комплекс „Спартак” във Варна ще има и двама варненски участници - Димитър Михайлов при момчетата и Анастасия Михайлов при момичетата. Очакват се най-добрите в тази възрастова група от Сърбия и Румъния. За първи път в тази възраст ще има състезание на смесени двойки. По 8 момчета и момичета ще хванат ракетите в спора за отличията.
Тази информация беше поднесена на първа пресконференция, на която Боян Колев в качеството си на председател на УС на „Спартак” АД запозна журналистите с намеренията на ръководството и със свършената работа до този момент. Поводът е официалната спортна проява. Директорът на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Лилия Христова заяви, че администрацията винаги е помагала и ще помага в посока физическа активност на младите хора. Стана ясно, че учениците от Спортното училище „Г. Бенковски” ще водят напълно безплатно подготовка на базата. Картотекиран е и първият състезател – Симон-Антъни Иванов.
В новосформираният клуб „Спартак” (Варна) работят едни от най-добрите специалисти по тенис в региона, като старши треньор е Красимир Станев. Ръководството на община Варна се съгласи под нейна егида да се състои „Одесос къп”, който е по програмата „Тенис 10” към Международната федерация. За първи път ще се проведат срещи на смесени двойки за тази възрастова група (8- и 9-годишни). Състезателите са с покани от организаторите, което гарантира интересни срещи. След вписване в единния спортен регистър „Спартак” (Варна) ще картотекира подрастващи, които да тренират целогодишно и да участват в първенства от името на клуба. И четирите тенискорта на комплекса плюс двете игрища за минифутбол ще бъдат покрити с „балон”.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна