IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
13:38 | 24 август 2014
Обновен: 21:24 | 6 септември 2024

Душко донесе медал на Варна от олимпиадата

Душко донесе медал на Варна от олимпиадата

По материала работи: Борис Проданов
Душко донесе медал на Варна от олимпиадата

Боксьорът на „Черно море” Душко Благовестов и още един българин - Благой Найденов, стигнаха до финалите в своите категории в турнира по бокс на 2-ите младежки олимпийски игри в китайския град Нанджин. Така страната ни капарира още 2 отличия в състезанието. Активът ни до момента 2 златни и 1 сребърен медал.
В кат. до 56 кг Душко Благовестов се наложи над Салем Тама (Алжир) след 3:0 съдийски гласа.
Световният шампион за младежи от тази година в София и европейски първенец за юноши от София 2012 Благой Найденов ще спори за титлата в кат. до 81 кг. Той спечели с 3:0 съдийски на полуфиналите срещу Видал Райли (Великобритания). Във финала на 27 август Найденов излиза на Вадим Казаков (Казахстан), отказал с 2:1 в другия полуфинал Нарек Минасян (Армения).
Равносметката на младите български боксьори в Нанджин, под ръководството на главния треньор Михаил Таков, е двама финалисти и 1 отпаднал на четвъртфиналите - Даниел Аасенов. То ще се боксира за 5-ото място в понеделник с Масуд Юсифзада от Азербайджан.

Коментари

Новини Варна