IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
12:05 | 23 юни 2014
Обновен: 18:06 | 23 август 2024

Варненска грация обра овации на европейското по художествена гимнастика

Варненска грация обра овации на европейското по художествена гимнастика

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варненска грация обра овации на европейското по художествена гимнастика

Катерина Маринова заслужи овации. Това е обобщената оценка за представянето на европейското първенство по художествена гимнастика на младата надежда на „Чар – ДКС“. Шампионатът на грациите бе в Баку (Азербайджан). Надпреварата бе в две възрасти, а Катя (личен треньор Филипа Филипова) игра в националния отбор при девойките.
„Шампионатът бе в индивидуално и отборно класиране. България се представи силно, в отборната надпревара заехме четвърто място след съставите на Русия, Беларус и Азербайджан. Според регламента трите ни участнички изиграха осем съчетания, които сформират крайната отборна оценка“, сподели националната треньорка Филипа Филипова. В състава на България освен Катерина Маринова са играли още Боряна Калейн (“Левски – Триадица“, треньор Мариана Памукова) и Ерика Зафирова (“Олимпия 74“, Бс, личен треньор Петя Монева). Катя представя съчетания на обръч, бухалки и лента, Боряна – на обръч, топка и лента, а Ерика – на топка и бухалки.
”Малко не достигна за третото място, но съм много доволна от представянето, най-вече на Катя. Тя изнесе тежестта на състезанието. В индивидуалната надпревара Боряна е трета на топка, а Катя игра три финала. Стана четвърта на обръч и бухалки и шеста на лента. Като цяло Катя впечатли специалистките с артистичната си игра, с темперамента и характерната си танцувалност. Много силно представяне, като се има предвид, че това бе дебютът й на европейско първенство“, обобщи Филипова.
В момента грацията е на лагер с националния отбор на Павел Баня, а от 1 юли момичетата пристигат за подготовка на „Спортпалас“. Отборът на девойките се стяга за световната купа през август в София, а по-късно същия месец и за младежката олимпиада в Китай.
Още едно момиче на „Чар – ДКС“ се готви с националния отбор, но при жените. Това е Радина Филипова, която тренира с още три гимнастички за световното първенство в Измир през септември.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна