IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
21:18 | 17 юни 2014
Обновен: 08:49 | 28 август 2024

Бразилия и Мексико не можаха да се победят

Бразилия и Мексико не можаха да се победят

По материала работи: Слав Велев
Бразилия и Мексико не можаха да се победят

Бразилия и Мексико не можаха да се победят. Двата тима направиха равенство 0:0 в мач от група “А” на световното първенство. Двубоят се игра на стадион “Кастелао” в град Форталеза с главен съдия Джюнейт Чакър. След ремито и двата тима имат по 4 точки, след като постигнаха победи в първите си мачове – Бразилия надви Хърватия, а Мексико се справи с Камерун. За първи път Мексико успява да вземе нещо срещу Бразилия на световно първенство. Преди днешната среща “селесао” беше постигнал три победи от три мача, но днес мексиканците постигнаха равенство. За първи път от 1982 година Бразилия не успява да спечели първите си два мача на световни финали.

Бразилия отново не впечатли с представянето си, както срещу Хърватия, когато спечели не и без помощта на съдията Нишимура. Днес домакините се затрудниха срещу мексиканците, които с наситена средна линия и доста себераздаване успяха да измъкнат равенството. Вратарят на Мексико Гилермо Очоа се превърна в играч на мача след многото си спасявания. В 26-ата минута той отрази удар на Неймар с глава, при който топката отиваше във вратата. В 44-ата минута отново Очоа спаси удар на Паулиньо. През втората част Мексико погледна малко повече към вратата на бразилците в сравнение с първата част, в която повече гледаше да подсигури отбраната си. Най-активният за Бразилия Неймар стреля от пряк свободен удар в 63-ата минута, но топката мина близо до дясната греда. В 69-ата минута отново звездата на Барселона имаше шанс, спря топката на гърди и стреля от воле, но Очоа беше на пост! Мексиканците се задоволиха с няколко далечни удара, като при един от тях в 92-ата минута Жулио Сезар трябваше да се намесва решително. Минути преди това колегата му Очоа отчая и Тиаго Силва, който с глава засече центриране, но без успех.

Коментари

Новини Варна