IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
11:25 | 17 юни 2014
Обновен: 11:41 | 28 август 2024

Варна чака ред за Евро 2015

Варна чака ред за Евро 2015

По материала работи: Борис Проданов
Варна чака ред за Евро 2015

София, Милано и Торино са трите града, които със сигурност ще приемат мачове от Евро 2015 по волейбол за мъже. Шампионатът на Стария континент ще се проведе между 9 и 18 октомври следващата година. Вариантите за втори град-домакин на двубои от българска страна са Варна и Ботевград.
"Дадохме сериозен старт на подготовката за Евро 2015. То е твърде важно за волейбола. Вече натрупахме опит в организацията на подобни шампионати. За ремонта на залата във Варна може да се изчака до ноември, а окончателната инспекция ще се проведе по-късно. Надявам се зала „Конгресна” да се оправи. Другият вариант е Ботевград. Новата зала там е одобрена", заяви президентът на БФ по волейбол Данчо Лазаров.
Организацията на европейското първенство по волейбол ще струва на България и Италия общо между 3,5 и 3,7 млн. евро. В "Арена Армеец" ще се играят мачовете от предварителна група "А" на шампионата, на която водач ще бъде българският отбор.
Двубоите от група "С" ще се проведат във Варна или Ботевград, а първият поставен тим е Русия.
„Първоначалният вариант беше София и Варна да бъдат домакини на мачовете от българска страна. Дворецът на културата и спорта е популярен в Европа с волейболната си публика", заяви Александър Боричич, вицепрезидент на Европейската конфедерация по волейбол и председател на Координационния комитет за Евро 2015 към CEV.

Коментари

Новини Варна