IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
11:07 | 13 юни 2014
Обновен: 03:21 | 11 септември 2024

"Черно море" на 2 финала при подрастващите

"Черно море" на 2 финала при подрастващите

По материала работи: Борис Проданов
"Черно море" на 2 финала при подрастващите

Организацията около провеждането на първите републикански финали по футбол 9 и по футбол 7 вече е приключила и Трявна очаква 16 отбора, които ще спорят за титлите, съобщи директорът на Направление "Детско-юношески футбол" към БФС Пламен Михов.
Това са последните два нововъведени проекта от БФС, които бяха инициатива именно на Михов, но организационни и инфраструктурни проблуми попречиха тази разновидност на играта при най-малките да не стигне до всички области на страната. В най-големите центрове на България обаче се провеждат първенства за набор 2003 (футбол 7) и за набор 2002 (футбол 9). София и Бургас бяха двата града, които първи ги въведоха, но вече регионите са над 10.
В набор 2002 финалистите са: "Славия" (София), "Ботев" (Пловдив), "Черно море" (Варна), "Прециз" (Монтана), "Лъвчетата" (София), "Черноморец" (Бургас), "Литекс" (Ловеч) и "Бдин 1923" (Видин). В набор 2003 до решителната фаза достигнаха "Левски" (София), "Ботев" (Пловдив), "Черно море" (Варна), "Монтана 1921", "Славия" (София), "Черноморец" (Бургас), "Янтра" (Габрово), "Берое-1" (Стара Загора).
Всички тези отбори са победители в съответните зони и ще определят първите държавни шампиони в историята за 11- и 12-годишни момчета. Тук са и победителите в турнира "Данониада 2014" - "Черноморец" (Бургас), които ще представят България на Световната купа през ноември в Бразилия. Официалното откриване на финалите са на 17 юни от 17 ч. с първата среща от шампионата по футбол 9. От 19 ч. на централния терен в Трявна излизат "Лъвчетата" (София) и "Литекс" (Ловеч). Всички останали мачове са на 18 и 19 юни.

Коментари

Новини Варна