IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
09:35 | 11 юни 2014
Обновен: 23:52 | 21 октомври 2024

Три варненски тима на финали по водна топка в държавното

Три варненски тима на финали по водна топка в държавното

По материала работи: Борис Проданов
Три варненски тима на финали по водна топка в държавното

„Варна“, „Тича“ и „Комодор“ са варненските отбори по водна топка, които се класираха във финалната шестица за момчета, родени 2000 г. и по-малки в държавното първенство за тази възрастова група. Другите три са софийските „Локомотив Н. Н.“ и „Славия“, както и „Черноморец“ (Бургас). Проведоха се успоредни квалификации във Варна, София и Бургас, от които първите 2 отбора от всяка група продължават надпреварата във финалните състезания.
Като цяло треньорите не са доволни от играта на ватерполистите, които тази година се съревновават и за свободните места в гимназиите.
„Представиха се далеч под възможностите си. Обяснявам си го с ангажиментите им в 7-и клас и тежката образователна система, от която са затормозени за този турнир“, каза след края на турнира Петър Йонов от бургаския „Черноморец“.
„Малко време имахме за тренировки поради засилените учебни занимания, както и проблеми с ползването на спортната база”, добави на свой ред Бисер Георгиев от „Тича“.
Във втора група ще се състезават софийските „Красна поляна“, ЦСКА, „Левски“, „Ботев 2000" от Враца, „Аква спорт“ (Варна), „Арда-Уникум“ (Кърджали), „Локомотив“ (Русе).
Да подкрепи младите ватерполисти на басейн „Флора“ в Бургас специално пристигна един от доайените на българската водна топка Руси Сяров. Той е създател на плеяда известни имена – все шампиони по плуване и по водна топка. 84-годишният ветеран и бивш национален треньор е един от хората, поставили на по-високо стъпало развитието на българския ватерпол, като треньор и състезател е печелил многократно шампионската титлата на страната в този спорт. Сред неговите възпитаници е Иван Славков-Батето. На басейна Сяров свири началото на мач между СКВТ „Тича“ и „Красна Поляна“ и бе аплодиран от публика и състезатели.

Коментари

Новини Варна