IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Начало
14:29 | 30 март 2014
Обновен: 05:40 | 13 септември 2024

"Смърфовете" глътнаха вода на "Тича"

"Смърфовете" глътнаха вода на "Тича"

По материала работи: Борис Проданов
"Смърфовете" глътнаха вода на "Тича"

“Черно море” победи с 2:0 “Локомотив” (Пловдив) в мач от 4-ия кръг на плейофите на Топ 7 на "А" група. Това е първи успех за варненци в тази фаза на първенството, след като преди това те записаха 3 ремита. С успеха варненци вече имат 49 т., с 1 по-малко от 4-тия и 5-ия “Ботев” (Пд) и “Левски”. Пловдивчани гостуват тази вечер на “Лудогорец”, а “Левски” почива. “Моряците“ продължават да са единственият тим освен “Лудогорец”, който все още няма загуба в Топ 7. Варненци не познават вкуса на загубата в 5 поредни двубоя.
В началните минути “смърфовете” изпълниха 3 - 4 последователни корнери, които не затрудниха Георги Китанов. След този натиск на гостите Черно море изнесе играта в предни позиции и на два пъти Окоро опита да отбележи, но първо стреля в ръцете на Господинов, а в 10-та минута фалцовият му шут излезе в аут. Три минути по-късно изстрел с глава на Георги Божилов също не намери целта.
В 17-та минута по-настойчивата игра на домакините даде резултат. Живко Атанасов отклони с глава центриране от фаул към задната греда, където непокритият Бергонси вкара от метър за 1:0.В 20-та минута Черно море имаше отличен шанс да вкара втори гол, но Бакари изпусна дузпа, стреляйки в напречната греда. Тя бе свирена за нарушение на Костадин Марков именно срещу нападателя на моряците, който пропусна 11-метров наказателен удар и срещу ЦСКА.
Бакари можеше да се реваншира за своя пропуск в 33-та минута, когато проби през центъра на терена и стреля, но Господинов изби в корнер. След неговото изпълнение Живко Атанасов засече топката с глава, но я изпрати в аут.
Втората част започна с два опасни изстрела от фаул на Камбуров, които обаче не намериха целта. Моряците отговориха с шут от пряк свободен удар на Домовчийски в 53-та минута, който се отби в напречната греда и излезе в аут.
В 82-ата минута “Черно море” поведе с 2:0, а попадението бе идентично с първото. След центриране от фаул Божилов отклони топката с глава към задната греда, където Бакари я изпрати в мрежата на Йордан Господинов, реабилитирайки се за изпуснатата дузпа.
“Черно море” – “Локомотив” (Пд) 2:0
Голмайстори: Бергонси (17), Бакари (82)
“Черно море”: Китанов, С. Александров, Котев, Ж. Атанасов, Венков, Д. Георгиев, Бергонси, Божилов, Окоро (72 - Д. Атанасов), Бакари (87 - Паланков), Домовчийски (65 - Коконов)
“Локомотив” (Пд): Господинов, Ас. Георгиев, Йошев, Тунчев, Марков (59 - Тодоров), Илиадис (80 - Лазаров), Диего, Камбуров, Кики, Гади (59 - Мендес), Делев
Съдия: Станислав Ставров
Жълти картони: Д. Георгиев; Ас. Георгиев, Камбуров
Стадион: “Тича“ – 2500 зрители


Георги Иванов сменя изпълнителя на дузпи
Старши треньорът на “Черно море” Георги Иванов заяви, че е доволен от победата с 2:0 над “Локомотив” (Пловдив) в 30-ия плейофен кръг на А група, но изказа претенции относно поредната изпусната дузпа от своя тим.
До този момент варненци са получили 7 наказателни удара, от които са реализирали само 2. Бакари можеше да се поправи за пропуска си срещу ЦСКА пред няколко кръга, но от бялата точка отново нацели греда.
“Доволен съм от начина, по който играхме. Имахме ситуации, в които хващахме отбора на “Локомотив” разреден, но ги пропуснахме. Предвид развоя на мача съм доволен“, каза Георги Иванов.
Той коментира пропуска на Бакари от бялата точка.
“Пропуска от дузпата? Ако не беше толкова жалко, щеше да е малко смешно. Нашият отбор вече има доста сериозни проблеми, когато има дузпа за нас. Надявам се следващите изпълнители да бъдат по-точни, защото ако бяхме вкарали, можехме да затворим мача много по-рано”, каза наставникът на “Морето”.
За гостуването на “Герена” в неделя Георги Иванов се изказа така: “Всички мачове срещу “Левски” имат своя емоционален заряд. Отиваме там и ще играем за победа.”

Коментари

Новини Варна