IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Начало
12:41 | 1 април 2014
Обновен: 15:03 | 8 септември 2024

Историческо представяне на родния муай-тай в мондиала

Историческо представяне на родния муай-тай в мондиала

По материала работи: Борис Проданов
Историческо представяне на родния муай-тай в мондиала

Българите спечелиха първата си отборна титла на мондиала по муай-тай. Всички медалисти от Варна уважиха срещата с журналистите. Краси Димов каза, че не е имало фрапиращи съдийски грешки. Генералният секретар на конфедерацията Мария Козлева даде отлична оценка на представянето на българите.
Нашите пробиха в конкуренцията на 51 държави, успяха категорично да се наложат и да завоюват най-много призови места на световното в Патая (Тайланд). 16 състезатели, водени от националния селекционер Димитър Топалов и пом.-треньора Николай Атанасов, изпълниха възложените им задачи и 12 от тях се наредиха на почетната стълбичка. Към този категоричен и първи по рода си успех - спечелването на отборната купа, трябва да прибавим и участието на Милен Маринов (51 кг, ТИМ) и Тихомир Митев (57 кг, “Йорк”) в световния шампионат по правилата на “Про–Ам”, където след оспорвани и зрелищни срещи спечелиха златните пояси в своите категории. С това си представяне българският национален отбор за пореден път категорично наложи България като лидер в спорта муай-тай. Дебютантът Стоян Копривленски (67 кг, ТИМ) и Димитър Илиев (86 кг, “Аргус”) добавиха още 2 отличия към варненския актив.
Галин Димов като член на УС на конфедерацията сподели, че се надява на бъдещи успехи и още по-добра организация. Присъстващите отказаха да коментират освобождаването на Боян Колев от президентския пост. Тече разследване. На негово място е избран Виктор Меламед, който премести центъра на БККБМТ в столицата. От Министерството на младежта и спорта родната централа получава достатъчно финансиране за успехите си. В събота и неделя предстои държавно първенство в Шумен на лоу-кик и лайт-контакт.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна