IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Начало
09:15 | 10 април 2014
Обновен: 19:16 | 9 септември 2024

„Спартак” се притеснява за терена за съботното си домакинство

„Спартак” се притеснява за терена за съботното си домакинство

По материала работи: Златина Добрева
Орелът не знае за нов спонсор на “соколите”

Отвратителното съcтояние на терена на стадион “Спартак 1918” сериозно притеснява наставника на “соколите” Атанас Атанасов - Орела, който има опасения, че някой от футболистите му може да се контузи преди съботното домакинство на “Ботев” (Враца) от 17 ч. Водата за поддръжка на терена на "Коритото" е спряна и тревното покритие не може да се полива, което го прави твърдо и непригодно за игра. Атанас Димитров е определен за главен рефер на сблъсъка от 20-и кръг на Б група.
“На такъв стадион не можем да развием нито скорост, нито техника – каза наставникът. – Това си пролича, след като на стадион извън Варна успяхме да направим силни мачове и да разгърнем пълния си потенциал от възможности. Засега няма контузени играчи, врачани няма с какво да ме изненадат, но стадион “Спартак” все повече става не за футбол, а за други спортове. Сега работникът взема вода от каптаж, която обаче стига за поливане на едва 1/3 терен, тъй като е необходима и за пистата. Футболистите тропат като коне и вече чувстват болежки в кръста. Не можем да правим както трябва и тактическите упражнения, защото топката отскача на различни посоки. Каква А група? С този терен няма да ни пуснат и в А окръжна...”
Проблемът може да се реши, ако “Спартак 1918” си получи стадиона. Поне засега няма индикации това да стане, поне в този полусезон на Б група, заради безумни клаузи в предложения договор.
"При победа срещу “Ботев (Враца)” до голяма степен ще изпълним целта си, която е да останем в групата", добави Орела вече по повод на мача в събота.
Въпреки проблемите той определи предстоящото домакинство като рубикон за „Спартак 1918”.
"Има настроение в отбора след двете победи навън и сега трябва да вземем трите точки срещу „Ботев”, за да затворим добрата серия. В домакинските мачове задължително трябва да печелим. Победите носят самочувствие. Трябва да поддържаме инерцията”, убеден е Атанас Атанасов.
Голмайсторът на „Спартак 1918” Деян Христов призна, че единствено първото място в Б група би го задоволило.
"Амбициозен съм и имам големи цели. Колкото по-напред сме в класирането, толкова по-добре. Ако “Спартак 1918” в момента беше в А група, със сигурност щяхме да сме в средата на таблицата. Нямаше да сме в зоната на изпадащите”, убеден е голаджията.
Нападателят изрази задоволството си, че е част от варненския клуб.
"Изобщо не ми е минавало през акъла, че можем да играем слабо. Тук е създаден добър колектив, играем силно и късметът е с нас. Надявам се да продължим по същия начин. Стараем се и резултатите са налице”, заяви Христов, който има на сметката си 5 гола за "соколите" в 6 мача.
В петък от 11 ч. “соколите” ще зарадват с екипи и лакомства малчуганите от Дом “Майка и дете” във “Виница”.

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна