IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
13:17 | 18 април 2014
Обновен: 00:52 | 6 октомври 2024

Пипо Индзаги става треньор на "Милан"?

Пипо Индзаги става треньор на "Милан"?

По материала работи: Златина Добрева
Пипо Индзаги става треньор на "Милан"?

Ръководството на "Милан" възнамерява да се раздели с настоящия треньор на тима Кларънс Зеедорф. За негов заместник вече е спрягана друга легенда на "росонерите" от близкото минало Филипо Индзаги. Медиите в Италия са сигурни, че смяна ще има след края на сезона, пише БГНЕС. Причината да се спекулира с името на Пипо Индзаги е, че той пое юношите на тима в началото на сезона и шефовете на "червено-черните" са останали впечатлени от треньорските качества на бившия голмайстор.

40-годишният италиански футболист, по-известен с прозвището си СуперПипо, е печелил два пъти Шампионската лига с екипа на "Милан" и Световното първенство с Италия през 2006 г. Той е първият футболист, разписал се във всички международни турнири, след като отбелязва два гола на финала на Световното клубно първенство през 2007 г.
Филипо Индзаги е вторият най-резултатен футболист в Европейските турнири със 70 гола, отстъпвайки само на Раул (77 гола). Той е и най-резултатният футболист на "Милан" в Европейските турнири с 43 гола. Отбелязал е най-много хеттрика в италианската Серия А (10) и в Шампионската лига (3), заедно с Майкъл Оуен, Лионел Меси и Марио Гомес.
Индзаги е смятан за един от най-добрите голмайстори в Европа. Той играе с фанелката на "Милан" от 2001-а до 2012 г.

Коментари

Новини Варна