IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
13:43 | 23 април 2014
Обновен: 20:48 | 8 октомври 2024

През уикенда предстоят 2 футболни турнира

През уикенда предстоят 2 футболни турнира

По материала работи: Борис Проданов
През уикенда предстоят 2 футболни турнира

Цели 2 турнира по футбол има през уикенда във Варна. Проявите от програмата за развитието детския футбол се организират от БФС.
Първата надпревара е по футбол 7 за деца 2004/2005 г. Тя ще се проведе в Аксаково в събота. В нея ще участват 10 тима. Те ще ритат в 2 групи от по 5 отбора. „Черно море” и „Спартак” ще бъдат в компанията на още 1 тим от морския град – „Юнак” (Аспарухово). На терена ще излязат още „Шумен”, добричките „Изида” и „Добруджа”, както и „Лъвчета” (Суворово), Михалич” (с. Михалич) и „Белослав”. Наставник на „соколите” (родени 2004 г.) е Димитър Боев. Съставът на „Морето” ще бъде воден от треньорите Мартин Христов и Страхил Байчев. През май БФС ще организира още 1 турнир за футбол 7. Той ще е в същия формат, но евентуално с други 10 тима. Евентуално тези деца да участват в първенство през есента.
На стадион "Младост" в неделя пък предстои и финалният турнир по футбол 9. Той е за набор 2003-а. Лидер в надпреварата е „Черно море” (наставник Станислав Стоянов), следва „Лудогорец” (Разград). В подреждането попаднаха още „Добруджа”, „Юнак” (Аспарухово), „Изида” и „Шумен”. След изиграването на срещите от турнира предстои да бъдат наградени призьорите. Първенецът получава квота за републиканския турнир в Трявна. В него ще бъде излъчен държавният първенец във възрастовата група.

Коментари

Новини Варна