IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
11:32 | 30 април 2014
Обновен: 02:48 | 24 август 2024

“Чар – ДКС“ обира овации в международни турнири

“Чар – ДКС“ обира овации в международни турнири

По материала работи: Борис Проданов
“Чар – ДКС“ обира овации в международни турнири

Поредните си силни участия в престижни международни турнири записаха гимнастичките на „Чар – ДКС“. Традиция е вече варненските грации да обират овации у нас и зад граница, което пък е най-доброто мерило за работата в клуба. Преди дни от Белград се завърна отборът на „Чар – ДКС“, поканен за участие в силния международен турнир „Палилула“. В конкуренция с възпитанички на школите от Италия, Израел, Хърватска, Босна и Херцеговина, Дания и клубове от България варненските момичета, водени от треньорката Таня Иванова, извоюваха 3 златни и 3 бронзови медала.
С 3 златни отличия при девойките младша възраст се завърна Звезда Игнатова – на без уред, с обръч и в многобоя. Звезда е шампионка на България от държавното първенство „Златен обръч“ във Велико Търново.
Четвърта в моногобоя от 35 състезателки стана Йоана Николаева, която се пребори и за бронзовия медал на обръч. При жените Мария Стилянова извоюва две бронзови отличия – на бухалки и лента, и се класира четвърта в многобоя в конкуренция с 63 състезателки.
Още 7 златни и 1 сребърен медал влязоха в актива на „Чар – ДКС“ от международния турнир „Армония“ в Солун, където момичетата бяха водени от треньорката Дарина Кирякова. При девойките младша възраст Елизабет Йовчева грабна 4 златни медала, а към тях Михаела Вълчанова добави сребро на бухалки и четвърто място в многобоя. Другите три златни отличия извоюва Ромина Радева при жените – за композициите си на топка, с бухалки и в многобоя.
Днес националните гарнитури на девойки старша възраст и жени заминават за участие в престижния международен турнир в Каламата, Гърция. Там в съдийския апарат е включена Филипа Филипова, главен треньор в „Чар – ДКС“. В националните отбори пък имиджа на България ще защитават Катерина Маринова при девойките старша и Радина Филипова при жените.
„Очаквам от този турнир силно представяне на нашите момичета. Дано и шансът е на тяхна страна, защото в нашите състезания и това има значение“, пожела президентът на „Чар – ДКС“ Мария Чиприянова.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна