IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
15:54 | 30 април 2014
Обновен: 11:57 | 3 септември 2024

Случаен гол лиши „Mорето” поне от точка на „Тича”

Случаен гол лиши „Mорето” поне от точка на „Тича”

По материала работи: Борис Проданов
Случаен гол лиши „Mорето” поне от точка на „Тича”

“Черно море” и “Ботев” (Пловдив) завършиха при резултат 0:1 мача от 36-ия кръг на "А" група. Попадението на стадион “Тича” реализира Александру Куртеан в 20-ата минута, след центриране на Луис Педро.В 7-ата минута Георги Сърмов стреля от 25 - 26 метра. Топката влизаше в горния десен ъгъл, но Георги Китанов спаси с вещина. Домакините отговориха в 16-ата минута. Валери Домовчийски подаде към Коконов, който от границата на наказателното поле необезпокояван потърси фалцов удар в далечния ълъл, но опитът му се оказа неуспешен.
В 40-ата минута "моряците" имаха отлична възможност за изравняване. Михаил Венков, който е доста активен по левия фланг центрира към Бакари, но нападателят от няколко метра пропусна да се разпише.
В 50-ата минута Венков за пореден път проби по крилото и центрира около точката на дузпата, където Георги Божилов засече с летящ плонж, но не намери целта.
В 62-ата минута “моряците“ получиха нова възможност да изравнят. Сашо Александров центрира отдясно, а Валери Домовчийски надскочи Лукин. Изстрелът му с глава обаче попадна право в центъра на вратата. Бившият играч на “Ботев” и “Левски” можеше да се поправи в 71-ата, когато Божилов му свали с гърди в наказателното. В последния момент Домовчийски се подхлъзна и изстрелът му се изтърколи в аут.
Ботев като цяло предаде инициативата след почивката, но отборът на Георги Иванов действаше твърде еднообразно и залагаше изцяло на центрирания към наказателното поле на Стаховяк.
Дори така “Черно море” можеше да измъкне хикса четири минути преди края. Тогава неориентирана игра на защитното каре в жълто-черни екипи позволи на Домовчийски да шутира от около 6-7 метра. Кълбото обаче прелетя много над напречната греда.
В самия край на мача Мишо Венков пропусна чисто положение в ситуация, при която и Китанов беше в пеналта на "канарчетата".
“Допуснахме в началото на мача пропуски в защита – коментира наставникът на “Черно море” Георги Иванов. - “Ботев” се възползва от това и реализира. Ние не успяхме да си материализираме възможностите. Липсваше ни гола, а и малко повече класа. Държахме добре топката, но не трябва да се изпускат чисти голови положения. В Топ 7 това е голям лукс. Надявам се да победим “Локомотив” в Пловдив. Момчетата имат време, за да се възстяновят за този мач.”
С успеха “Ботев” остана 4-ти, но със своите 63 т. вече се приближи на 3 зад “Литекс”. “Черно море” остана на 6-ото място с 51 пункта.

„Черно море” – „Ботев” (Пд) 0:1
0:1 Куртеан (20)
„Черно море”: Китанов, Александров, Станчев, Котев (46 – С. Сталев), Венков, Паланков, Бергонси (59 - Георгиев), Божилов, Коконов (76 – Д. Атанасов), Бакари, Домовчийски
„Ботев” (Пд): Стаховяк, Христов, Лукин, Бенга, Филипов, Сърмов, Огнянов (64 - Анисе), Куртеан, Ромарио (73 - Иршак), Педро, Цветков (90 - Везалов)
Жълти картони: Сталев; Анисе
Съдия: Никола Попов

Коментари

Новини Варна