IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
10:57 | 9 май 2014
Обновен: 09:38 | 4 октомври 2024

Българският юмрук вече застига Кличко

Българският юмрук вече застига Кличко

По материала работи: Борис Проданов
Българският юмрук вече застига Кличко

В деня на Съединението – 6 септември, Кубрат Пулев може да излезе в така жадувания от него и всички българи мач за световната титла по бокс в тежка категория срещу абсолютния хегемон в последните години – Владимир Кличко. Това ще се случи, ако преговорите между двата щаба преминат успешно, а двубоя ще бъде в Хамбург. Както е известно вчера от МБФ, в чиято версия Кубрат е претендент номер 1 за св. титла, принудиха Кличко да защити своя пояс – нещо което не е правил от 2012 г. насам, като в противен случай той ще бъде отнет от украинеца. От МБФ дадоха срок от 2 седмици за преговори и ако всичко мине по мед и масло, то съвсем скоро ще можем да видим българската Кобра срещу Владимир. Подрбонсотите около двубоя ще бъдат изяснени в следващите 10-на дни, когато се очаква да има повече яснота около този мач. Очаква се Кличко да заложи и титлите си на световен шампион в останалите версии. Така нищо чудно в Деня на Съединението, Кубрат Пулев да обедини поясите, които ще красят неговото тяло. 
"Доволен съм, че най-накрая ще мога да се изправя срещу него. Има си правила, които трябва да се спазват. Не един път съм казвал, че не може да бяга вечно. Идва моментът, в който няма как и трябва да се изправи срещу мен“, заяви Пулев.
„Мога да го победя. Ще покажа на целия свят, че Кличко може да бъде сломен“, закани се Кобрата. Пулев е с 20 победи от 20 мача на профиринга, а след краха на Поветкин преди няколко месеца, голяма част от претижните световни боксови сайтове и специалисти определят именно българина като реална заплаха за трона на Кличко. Българския юмрук вече застига Кличко – да се надяваме и стискаме палци, така да го удари, че да го свали от боксовия връх и на негово място там да застане Кубрат Пулев.
Иван Барбов

Коментари

Новини Варна