IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
07:23 | 23 май 2014
Обновен: 21:06 | 7 септември 2024

Откриха покрития плувен басейн в комплекс "Приморски" (СНИМКИ)

Откриха покрития плувен басейн в комплекс "Приморски" (СНИМКИ)

По материала работи: Златина Добрева
Откриха покрития плувен басейн в комплекс "Приморски" (СНИМКИ)

Кметът на Варна Иван Портних откри покрития плувен басейн в комплекс "Приморски", който ще носи името "Д-р Любен Лазаров". Патронът на съоръжението е един от легендарните треньори във Варна, създал безчет плувци, най-яркото дарование сред които е Юлиян Русев. На входа е поставена плоча на д-р Любен Лазаров. Заделените средства за изграждането на басейна са близо 3 млн. лв., като строителството стартира през февруари миналата година. Закритото съоръжение заема площ от 1300 квадратни метра и е с размери 25 на 15 метра. Разполага с 6 коридора, 2 трибуни за 320 зрители, съблекални и пропускателен режим с чип карти. Предвиден е за провеждането на зимни състезания, като ще се ползва както от отборите по плуване, синхронно плуване и водна топка, така и от граждани. Голяма част от общинските служители, които са виновни за забавеното откриване на покрития басейн, вече не са на работа, разбра се още при церемонията.
На церемонията присъстваха много представители на общинската администрация, на спортните и плувни клубове, ветерани от басейна и журналисти. За пръв път пред медиите днес се яви новият управител на Общинското предприятие "Спорт" Николай Костадинов.
Покритият плувен басейн "Д-р Любен Лазаров" е и най-новото съоръжение от този тип в страната въобще, което затвърждава община Варна като водещ град в развитието на спортната база. 
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна