IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
14:28 | 28 май 2014
Обновен: 02:53 | 16 август 2024

Варненци посягат към билет за Бразилия

Варненци посягат към билет за Бразилия

По материала работи: Борис Проданов
Варненци посягат към билет за Бразилия

На стадион "Българска армия" на 30 май ще се играят финалните двубои от 17-ото издание на "Данониада 2014” - единствения по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст.
Димитър Бербатов, специален гост на церемонията по награждаването, лично ще връчи купата на отбора победител. Най-добрите млади футболисти ще представят България в мачовете за международна купа, която тази година ще се проведе през ноември в Сао Пауло (Бразилия) на стадион от световното първенство по футбол.
Във финалните срещи на 30 май един срещу друг ще се изправят осемте отбора от цяла България, които спечелиха зоналните кръгове. В зона „София” се класираха ФК "Лъвчета" и ФК "Ботев" (Враца); от мачовете в морската столица на финалите ще играят ФК "Черноморец" (Бургас) и ПФК "Черно море" (Варна) с треньор Ники Кънчев; финалистите в Плевен са ФК "Делфините" и ФК "Дунав" (Русе), а от последната зона – „Пловдив”, за купата ще се борят ФК "Ботев" и ПФК "Раковски".
Стадион "Българска армия" ще бъде отворен за публика от 10 ч. на 30 май, когато започват полуфиналите, а последният и най-важен мач от турнира ще започне в 11 ч. Церемонията по награждаването, на която специален гост ще бъде Димитър Бербатов, започва в 11,45 ч.

Коментари

Новини Варна